De Witrijt heeft een geschiedenis die al ver voor Christus begint. De nederzetting wordt op oude kaarten uit de 17e eeuw aangegeven als Witrick. De exacte ouderdom van ons gebouw is niet bekend maar het staat al sinds 1800 op de kaart. Landgoed De Witrijt (aanvankelijk particulier bezit) lag als enclave midden tussen heidevelden en woeste gronden aan een handelsweg van Den Bosch naar Leuven. Handelsreizigers moesten eten en drinken onderweg en zo werd de basis gelegd voor Hof van Heden als gastvrije pleisterplaats. Een oude landkaart hangt aan de muur in onze brasserie.

wegenkaart uit 1645
Wegenkaart uit 1645

Bistro

De handelsroutes zijn intussen verdwenen, maar bosaanleg en bescherming van heidevelden hebben ervoor gezorgd dat onze bistro nog steeds midden in de natuur ligt. Hof van Heden is daardoor een uitvalbasis geworden voor wandelaars, fietsers en recreanten die van natuur en rust willen genieten.

De keuken staat al sinds mensenheugenis garant voor lekkere hapjes en maaltijden. Bijna alle gerechten worden uit streekproducten bereid en de menukaart heeft steeds weer wat anders te bieden. Kijk ook eens welke arrangementen wij hebben.

Het is culinair genieten in onze bistro De Zoete Inval

Allergenen

Door nieuwe wetgeving zijn horecabedrijven verplicht om informatie te geven over de allergenen stoffen die in hun dranken of gerechten verwerkt zijn. Wij hebben daarom een aparte menukaart gemaakt waarop bij alle gerechten de allergenen stoffen staan aangegeven. Mocht je ergens allergisch voor zijn vraag dan naar de allergenenmenukaart.

Groepdiners

Voor groepen hebben wij een aparte menukaart samengesteld. Indien je met een groep van meer dan acht personen wilt lunchen of dineren vragen wij je om vooraf te reserveren. Kleinere gezelschappen kunnen zonder reservering terecht om á la carte te eten.

Scroll naar boven